Puncte, linii si planuri

Puteri și radicali

icon

Puteri cu exponent întreg. Radicali de ordin n. Compararea radicalilor. Operații cu radicali de ordin superior. Puteri cu exponent rațional.

Puncte, linii si planuri

Logaritmi

icon

Noțiunea de logaritm. Proprietățile logaritmilor. Calcule cu logaritmi. Operația de logaritmare a unei expresii.

Puncte, linii si planuri

Numere complexe

icon

Mulțimea numerelor complexe. Forma algebrică a unui număr complex. Operații cu numere complexe. Forma trigonometrică a unui număr complex. Operații cu numere complexe scrise sub formă trigonometrică.

Puncte, linii si planuri

Ecuaţii, inecuaţii şi sisteme de ecuaţii

icon

Ecuații și inecuații de gradul I. Ecuații și inecuații de gradul al II-lea. Ecuații iraționale. Ecuații exponențiale. Inecuații exponențiale. Ecuații logaritmice. Inecuații logaritmice. Sisteme de ecuații de gradul I. Sisteme de inecuații de gradul I. Sisteme de ecuații omogene. Sisteme de ecuații simetrice. 

Puncte, linii si planuri

Funcţii

icon

Noțiunea de funcție. Graficul unei funcţii. Mărginire, periodicitate. Funcții pare și funcții impare. Compunerea funcțiilor. Funcţia de gradul I, proprietăți. Funcția de gradul al II-lea, proprietăți. Funcții injective, surjective, bijective. Funcția putere. Funcția radical. Funcția exponențială. Funcția logaritmică.

Puncte, linii si planuri

Funcții trigonometrice inverse

icon

Funcțiile trigonometrice inverse, definiții și proprietăți: funcția arcsinus, funcția arccosinus, funcția arctangentă, funcția arccotangentă. 

Puncte, linii si planuri

Ecuații trigonometrice

icon

Rezolvarea ecuațiilor trigonometrice fundamentale și a altor tipuri de ecuații trigonometrice.

Puncte, linii si planuri

Metode de numărare

iconElemente de combinatorică: permutări, aranjamente, combinări. Binomul lui Newton.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă filme și teste cu indicații ce conțin rezolvare completă, pe pași, la materiile esențiale Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Lecții-Virtuale își propune să faciliteze accesul la conținut educațional de calitate, oferind în același timp feed-back asupra performanței. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Unii dintre noi lucrează din țară în timp ce alții lucrează din străinătate. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare pentru viitoarea carieră şi în viaţă. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2018 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere
Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Lectii Virtuale. Detalii Inchide