Puncte, linii si planuri

Numere raţionale

icon

Noţiunea de fracţie, fracţii subuitare, supraunitare, echiunitare, fracţii ireductibile, fracţii echiunitare, compararea fracţiilor, operaţii cu numere raţionale.

Puncte, linii si planuri

Numere reale I (calcule cu radicali)

icon

Reguli de calcul cu radicali, raţionalizarea numitorului, intervale de numere reale, medii, radăcina pătrată, rotunjiri şi aproximări

Puncte, linii si planuri

Numere reale II (calcule cu numere reale reprezentate prin litere)

icon

Calcule cu numere reale reprezentate prin litere, formule de calcul prescurtat, descompuneri în factori, operaţii cu rapoarte de numere reale reprezentate prin litere.

Puncte, linii si planuri

Ecuaţii, inecuaţii şi sisteme de ecuaţii

icon

Rezolvarea ecuaţiilor, inecuaţiilor şi a sistemelor de ecuatii. Probleme care se rezolvă cu ajutorul ecuaţiilor şi inecuaţiilor.

Puncte, linii si planuri

Patrulatere

icon

Patrulatere: paralelogram, dreptunghi, romb, pătrat, trapez.

Puncte, linii si planuri

Asemănarea triunghiurilor

icon

Teorema paralelelor echidistante, Teorema lui Thales, Reciproca Teoremei lui Thales, triunghiuri asemenea, criterii de asemănare.

Puncte, linii si planuri

Relaţii metrice în triunghiul dreptunghic

icon

Teorema înălţimii, teorema catetei, teorema lui Pitagora, reciproca teoremei lui Pitagora, trigonometrie.

Puncte, linii si planuri

Arii

icon

Aria triunghiului, ariile patrulaterelor, aria discului

Puncte, linii si planuri

Cercul

icon

Cercul: definiţie, unghi la centru, unghi înscris în cerc, poziţiile relative a două cercuri şi poziţia relativă a unei drepte faţă de un cerc.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă filme și teste cu indicații ce conțin rezolvare completă, pe pași, la materiile esențiale Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Lecții-Virtuale își propune să faciliteze accesul la conținut educațional de calitate, oferind în același timp feed-back asupra performanței. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Unii dintre noi lucrează din țară în timp ce alții lucrează din străinătate. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare pentru viitoarea carieră şi în viaţă. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2017 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate              
Termeni      Despre      Contact      Confidenţialitate     Cariere
Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Lectii Virtuale. Detalii Inchide