Coliniaritate, concurență, paralelism

icon

Vectorul de poziție al unui punct

Vectorul de poziție al unui punct. Vectorul de poziție al punctului care împarte un segment într-un raport dat. Vectorul de poziție al mijlocului unui segment. Aplicații.

Vectorul de poziție al centrului de greutate al unui triunghi

Expresia vectorului de poziție al centrului de greutate al unui triunghi ABC, cu ajutorul vectorilor de poziție ai punctelor A, B, C.

Teorema lui Menelaus

Coliniaritatea a trei puncte. Teorema lui Menelaus și reciproca. Aplicații.

Teorema lui Ceva

Concurența unor linii într-un triunghi. Teorema lui Ceva și reciproca. Aplicații.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă filme și teste cu indicații ce conțin rezolvare completă, pe pași, la materiile esențiale Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Lecții-Virtuale își propune să faciliteze accesul la conținut educațional de calitate, oferind în același timp feed-back asupra performanței. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Unii dintre noi lucrează din țară în timp ce alții lucrează din străinătate. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare pentru viitoarea carieră şi în viaţă. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2017 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate              
Termeni      Despre      Contact      Confidenţialitate     Cariere
Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Lectii Virtuale. Detalii Inchide