Vectori

icon

Vectori

Direcția unei drepte, segmente cu aceeași direcție, segmente orientate. Segmente echipolente. Noțiunea de vector. Vectorul nul, vectorul unitate, vectori egali, vectori opuși.

Adunarea vectorilor

Adunarea vectorilor: regula paralelogramului, regula triunghiului, regula poligonului. Proprietățile operației de adunare a vectorilor. Aplicații.

Descompunerea unui vector într-un reper cartezian

Descompunerea unui vector după doi vectori dați, coordonatele unui vector. Înmulțirea unui vector cu un scalar, suma a doi vectori. Condiția de coliniaritate a doi vectori, vectori egali. Formula de calcul pentru lungimea unui vector exprimat cu ajutorul versorilor.

Vectori în reper cartezian

Vectori exprimați cu ajutorul versorilor: determinarea coordonatelor, calcularea modulului, aplicații.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă filme și teste cu indicații ce conțin rezolvare completă, pe pași, la materiile esențiale Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Lecții-Virtuale își propune să faciliteze accesul la conținut educațional de calitate, oferind în același timp feed-back asupra performanței. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Unii dintre noi lucrează din țară în timp ce alții lucrează din străinătate. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare pentru viitoarea carieră şi în viaţă. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2017 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate              
Termeni      Despre      Contact      Confidenţialitate     Cariere
Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Lectii Virtuale. Detalii Inchide