Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Acceleratorul liniar rezonant.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Acceleratorul liniar rezonant. Descarcă PDF

Acceleratorul liniar rezonant

Acceleratoarele de particule sunt dispozitive cu ajutorul cărora se accelerează particule încărcate electric (electroni, protoni, nuclee atomice, ioni), folosind câmpuri electrice și magnetice.

Acceleartorul liniar rezonanat este un ansamblu de electrozi liniari așezați coaxial, în interiorul cărora se mișcă fasciculul de particule accelerate. Electrozii pari sunt legați la aceeași bornă a unei surse de tensiune electrică alternativă, iar electrozii impari sunt legați la cealaltă bornă.

U equals U subscript m sin open parentheses 2 pi t over T close parentheses

Lungimea electrozilor și frecvența tensiunii electrice alternative sunt astfel încât de fiecare dată când particula se află între electrozi ea să fie accelerată.

Energia cinetică a particulei este proporțională cu tensiunea de accelerare și cu numărul de accelerări (spații dintre electrozi):

E subscript c comma space n end subscript equals n q U subscript m

Lungimea electrozilor este dată de relația:

l equals T square root of fraction numerator q U subscript m over denominator 2 m end fraction end root square root of n

 

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri