Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Alte interferometre cu interferenţă nelocalizată: Lloyd şi Fresnel.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Interferometre cu interferență nelocalizată. Descarcă PDF

Oglinda Lloyd

Oglinda Lloyd este folosită pentru obținerea a două raze coerente una directă și una reflectată de oglindă ce se întâlnesc pe un perete.

Se obțin două surse coerente din care una virtuală. Datorită faptului că la reflexie se pierde o semiundă, maximele și minimele de interferență au forma inversă decât la interferometrul Young.

Oglinzile Fresnel

Sunt două oglinzi care fac una cu alta un unghi foarte apropiat de 180º.

Reflexiile unei surse pe cele două oglinzi crează două surse virtuale. Razele reflectate interferă și dau maxime și minime determinate de relațiile:

y subscript k space m a x end subscript equals 2 k fraction numerator D lambda over denominator 2 R alpha end fraction space space ș i space y subscript k space m i n end subscript equals open parentheses 2 k plus 1 close parentheses fraction numerator D lambda over denominator 2 R alpha end fraction

Biprisma Fresnel

Este formată din două prisme de unghi mic cu ajutorul cărora se obțin două raze coerente prin refracție.

 

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri