Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Aminele cromului

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Scurtă definiție

Aminele cromului sunt sărurile complexe în care de ionul central de crom(III) sunt legate șase molecule de amoniac, [Cr(NH3)6]3+, formând ionul de hexaaminocrom(III). Legarea moleculelor de amoniac de atomul central de crom se face coordinativ.

Definiție Descarcă PDF

Aminele cromului sunt sărurile complexe în care de ionul central de crom(III) sunt legate șase molecule de amoniac, [Cr(NH3)6]3+, formând ionul de hexaaminocrom(III). Legarea moleculelor de amoniac de atomul central de crom se face coordinativ. Din cauza acestei legături puternice, ionul de hexaaminocrom(III) se menține în soluție; numai după un timp moleculele de amoniac sunt înlocuite treptat cu molecule de apă, până când, în final, rezultă ionul de hexaacvocrom(III), [Cr(H2O)6]3+. De aceea există o gamă întreagă de complecși, cu compoziția intermediară între [Cr(NH3)6]3+ și [Cr(H2O)6]3+
 
De asemenea, se cunosc complecși ai cromului în care o parte din grupele NH3 sunt înlocuite cu H2O și altă parte cu radicali acizi, grupe OH, apoi cu amine, piridină, alcooli, fenoli, etc. Există și complecși ce conțin mai mulți atomi centrali de crom (uniți între ei prin grupe OH). Numărul combinațiilor complexe derivate de la cromul(III) este de aceea foarte mare - peste 2000.

Preambul

Preambul

Referințe

Edith Beral, Mihai Zapan: Chimie Anorganică, ediția a 3-a, Editura Tehnică, București, 1963

Navigare în lectii

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri