Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Disjuncția propozițiilor și a predicatelor. Reuniunea mulțimilor

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Disjuncția propozițiilor și a predicatelor. Reuniunea mulțimilor Descarcă PDF

Disjuncția propozițiilor p, q este propoziția "p sau q" care este adevărată dacă și numai dacă cel puțin una din propozițiile pq este adevărată și falsă în celelalte cazuri.

Notație:

p logical or q

 p  q  p logical or q
 1  1      1
 1  0      1
 0  1      1
 0  0      0

Disjuncția predicatelor p(x), q(x) devine o propoziție adevărată pentru acele valori ale lui x pentru care cel puțin una din propozițiile p(x), q(x) este adevărată și falsă în caz contrar.

Notație:

p left parenthesis x right parenthesis logical or q left parenthesis x right parenthesis

Reuniunea a două mulțimi A și B se exprimă printr-o disjuncție:

A union B equals open curly brackets x space left enclose space x element of A space s a u space x element of B close curly brackets.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri