Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Ecuații de gradul întâi cu două necunoscute

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Ecuații de gradul I cu două necunoscute Descarcă PDF

Propozițiile cu două variabile de forma ax+by+c = 0, unde a, b, c sunt numere reale (a și b nenule) se numesc ecuații de gradul I cu două necunoscute.

Aceste ecuații au o infinitate de soluții, iar mulțimea soluțiilor se reprezintă printr-o dreaptă.

O dreaptă este determinată de două puncte. Prin urmare, pentru a reprezenta dreapta soluțiilor vom alege două puncte care verifică ecuația ax+by+c = 0.

Vom exprima o necunoscută în funcție de cealaltă, de exemplu îl exprimăm pe y în funcție de x. Apoi alegem două valori pentru x și-l calculăm pe y. Cele două puncte de coordonate (x,y) astfel obținute se reprezintă într-un sistem de coordonate. Dreapta determinată de cele două puncte va fi dreapta soluțiilor.

 

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri