Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Elemente de statistică matematică

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Elemente de statistică matematică Descarcă PDF

Definiţii:
  • Prin populaţie statistică înţelegem o mulţime de obiecte de aceeaşi natură.
  • Elementele unei populaţii se numesc indivizi sau unităţi statistice.
  • Prin efectivul total al unei populaţii statistice înţelegem numărul tuturor indivizilor acesteia.
  • Trăsătura comună tuturor indivizilor unei populaţii poartă denumirea de caracteristică a populaţiei sau variabilă statistică.
  • Frecvenţa absolută a unei valori x a caracteristicii reprezintă numărul de unităţi statistice corespunzătoare acestei valori.
  • Frecvenţa relativă a unei valori x_{i} a caracteristicii este raportul dintre frecvenţa absolută
 n_{i} a valorii x_{i}  şi efectivul total al populaţiei (N): f_{i}= \frac{n_{i}}{N}.
  • Frecvenţa cumulată crescătoare a unei valori  x_{i}  este suma tuturor frecvenţelor valorilor care apar până la x_{i} inclusiv.
  • Frecvenţa cumulată descrescătoare a unei valori  x_{i}  este suma tuturor frecvenţelor valorilor care apar de la x_{i} inclusiv.
Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri