Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Graficul unei funcții liniare (Intersecția cu axele de coordonate)

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Graficul unei funcții liniare- intersecția cu axele de coordonate Descarcă PDF

Când trasăm graficul unei funcții liniare f(x)=ax+b, uneori este mai util să găsim acele puncte care se află la intersecția dintre grafic și axele de coordonate.

  • pentru a determina punctul de intersecție dintre graficul funcției și axa OY, punem condiția x=0 și apoi calculăm f(0). Punctul va avea coordonatele A(0; f(0)).
  • pentru a găsi punctul de intersecție dintre graficul funcției și axa OX, punem condiția ca f(x)=0 și rezolvăm apoi această ecuație, determinând valoarea lui x. Soluția ecuației va fi x= -b/a. Astfel, punctul de intersecție va avea coordonatele B(-b/a; 0).

G subscript f intersection O y equals A open parentheses 0 semicolon space f left parenthesis 0 right parenthesis close parentheses
G subscript f intersection O x equals B open parentheses negative b over a semicolon space 0 close parentheses.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri