Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Naşterea şi moartea stelelor.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Nașterea și moarte unei stele. Descarcă PDF

Nașterea și moarte unei stele

Stelele se nasc din nori imenși de hidrogen care sub influența gravitației formează protostele (sfere masive) în interiorul cărora sub influența gravitației temperatura și presiunea ajung până la valorile care întrețin procesul de fuziune nucleară.

Pe timpul viații unei stele forțele de gravitație sunt echilibrate de forțele de presiune determinate de procesele de fuziune ce au loc în interiorul stelei. În funcție de masa stelei pe timpul vieții ei, care poate fi de miliarde de ani, în interiorul stelei au loc reacții succesive de fuziune în care hidrogenul se transformă în heliu, apoi heliul în carbon, carbonul în oxigen, siliciu sau fier.

Când fuziunea determină formarea în stea a elementelor chimice cu mase ce corespund platoului de stabilitate, reacțiile de fuziune nu mai pot învinge forțele de gravitație și steaua colapsează. În funcție de masa sa, o stea poate sfârși ca pitică albă care se stinge până la urmă, stea neutronică sau gaură neagră. Stelele neutronice și găurile negre apar în urma exploziei stelelor masive, explozii numite supernove.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri