Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Punct, dreaptă, plan

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Punct, dreaptă, segment, plan Descarcă PDF

Punctul, dreapta și planul sunt noțiuni primare care nu se definesc, dar se pot descrie prin exemple.

Punctul poate fi comparat cu urma lăsată pe hârtie de înțepătura unui vârf de ac. Punctele se notează cu litere mari: A, B, C, M, etc.

Dreapta este comparabilă cu un fir de ața subțire și bine întins. Dreptele se notează cu litere mici: a, b, c, d. Dacă fixăm pe o dreaptă două puncte A și B, atunci dreapta se poate nota AB. O dreaptă este nemărginită.

Trei sau mai multe puncte situate pe aceeași dreaptă se numesc puncte coliniare.

Două drepte care au un punct comun se numesc drepte concurente. 

Două drepte care nu ai nici un punct comun se numesc drepte paralele.

Porțiunea dintr-o dreaptă delimitată de două puncte A și B formează segmentul [AB].

Planul este comparabil cu o suprafață netedă și nelimitată. Un plan conține o infinitate de puncte și se notează de obicei cu litere grecești.

Navigare în lectii

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri