Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Reacţia de fisiune în lanţ. Criticalitatea fisiunii în lanţ.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Reacția de fisiune în lanț. Descarcă PDF

Reacția de fisiune în lanț

Fisiunea nucleară constă în dezintegrarea unui nucleu radioactiv cu număr de masă mare în două sau mai multe nuclee intermediare și alte particule.

U subscript 92 superscript 235 plus n subscript 0 superscript 1 rightwards arrow U subscript 92 superscript asterisk times 236 end superscript rightwards arrow B a subscript 56 superscript 114 plus K r subscript 36 superscript 89 plus 3 n subscript 0 superscript 1 plus 200 M e V

Reacția de fisiune în lanț constă în multiple generații de fisiuni care se induc una pe alta.

Coeficientul de multiplicare reprezintă raportul dintre numărul de neutroni aparținând la două genenrații succesive.

k equals fraction numerator n u m ă r space d e space n e u t r o n i space d i n space g e n e r a ț i a space k over denominator n u m ă r space d e space n e u t r o n i space d i n space g e n e r a ț i a space k minus 1 end fraction

Un coeficient de multiplicare mai mic decât unitatea înseamnă o reacție subcritică ce se stinge. Un coeficient de multiplicare egal cu unitatea înseamnă o reacție critică ce se autoîntreține staționar. Un coeficient de multiplicare mai mare decât unitatea însemană o reacție supracritică ce se autoîntreține exploziv.

Coeficientul de multiplicare depinde de numărul mediu de neutroni produși pe generație, de fracția de neutroni lenți, de fracțiile de neutroni care evadează și care sunt absorbiți.

Fracția de neutroni lenți poate fi controlată cu ajutorul moderatorului, iar fracția de neutroni care evadează cu ajutorul reflectorului.

 

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri