Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Transformarea fracțiilor ordinare în fracții zecimale

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Fracții ordinare și fracții zecimale Descarcă PDF

Transformarea fracțiilor ordinare în fracții zecimale

Orice fracție ordinară al cărei numitor este un produs de puteri ale lui 2 sau 5, se poate scrie ca fracție cu numitorul putere a lui 10.

Pentru a transforma o fracție ordinară al cărei numitor este un produs de puteri ale lui 2 sau 5 în fracție zecimală, amplificăm sau simplificăm fracția cu un număr convenabil ales astfel încât sa obținem la numitor putere a lui 10. 

Exemplu:

scriptbase 17 over 2 end scriptbase presuperscript 5 right parenthesis end presuperscript equals 85 over 10 equals 8 comma 5

O altă metodă prin care putem să transformăm o fracție ordinară în fracție zecimală este împărțirea numărătorului la numitor.

Exemplu:

17 over 2 equals 17 colon 2 equals 8 comma 5

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri