Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Transformarea fracțiilor ordinare în fracții zecimale. Periodicitate

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Fracții zecimale periodice Descarcă PDF

Orice fracție ordinară se poate scrie sub formă de fracție zecimală (finită sau infinită) împărțind numărătorul la numitor.

Fracțiile zecimale în care una sau mai multe zecimale se repetă de o infinitate de ori se numesc fracții zecimale periodice. Grupul de zecimale care se repetă se numește perioadă.

  • Dacă perioada urmează imediat după virgulă, atunci fracțiile zecimale se numesc periodice simple.

Exemplu: 1,838383...=1,(83)

  • Dacă perioada nu urmează imediat după virgulă (între virgulă și perioadă mai există și alte cifre) atunci fracțiile zecimale se numesc periodice mixte. Zecimalele care nu se repetă formează partea neperiodică.

Exemplu: 4,83333...=4,8(3)

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri