Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Acceleratorul liniar rezonant.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!
Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
0 voturi 44 vizionari
Puncte: 10

Acceleratorul liniar rezonant.Ascunde teorie X

Acceleratorul liniar rezonant

Acceleratoarele de particule sunt dispozitive cu ajutorul cărora se accelerează particule încărcate electric (electroni, protoni, nuclee atomice, ioni), folosind câmpuri electrice și magnetice.

Acceleartorul liniar rezonanat este un ansamblu de electrozi liniari așezați coaxial, în interiorul cărora se mișcă fasciculul de particule accelerate. Electrozii pari sunt legați la aceeași bornă a unei surse de tensiune electrică alternativă, iar electrozii impari sunt legați la cealaltă bornă.

U equals U subscript m sin open parentheses 2 pi t over T close parentheses

Lungimea electrozilor și frecvența tensiunii electrice alternative sunt astfel încât de fiecare dată când particula se află între electrozi ea să fie accelerată.

Energia cinetică a particulei este proporțională cu tensiunea de accelerare și cu numărul de accelerări (spații dintre electrozi):

E subscript c comma space n end subscript equals n q U subscript m

Lungimea electrozilor este dată de relația:

l equals T square root of fraction numerator q U subscript m over denominator 2 m end fraction end root square root of n

 

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă lecții online sub formă de filme și teste. Testele conțin execiții și probleme rezolvate complet. În prezent acoperim materiile Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Am urmărit să venim și în ajutorul profesorilor și părinților, mai ales a celor din mediul rural, prin oferirea posibilității de evaluare automată a performanței elevilor care sunt grupați în interiorul platformei sub formă de clase virtuale. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică ca să fie mai ușor înțeleasă. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere