Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Alte interferometre cu interferenţă nelocalizată: Lloyd şi Fresnel.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!
Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
5 voturi 196 vizionari
Puncte: 10

Interferometre cu interferență nelocalizată.Ascunde teorie X

Oglinda Lloyd

Oglinda Lloyd este folosită pentru obținerea a două raze coerente una directă și una reflectată de oglindă ce se întâlnesc pe un perete.

Se obțin două surse coerente din care una virtuală. Datorită faptului că la reflexie se pierde o semiundă, maximele și minimele de interferență au forma inversă decât la interferometrul Young.

Oglinzile Fresnel

Sunt două oglinzi care fac una cu alta un unghi foarte apropiat de 180º.

Reflexiile unei surse pe cele două oglinzi crează două surse virtuale. Razele reflectate interferă și dau maxime și minime determinate de relațiile:

y subscript k space m a x end subscript equals 2 k fraction numerator D lambda over denominator 2 R alpha end fraction space space ș i space y subscript k space m i n end subscript equals open parentheses 2 k plus 1 close parentheses fraction numerator D lambda over denominator 2 R alpha end fraction

Biprisma Fresnel

Este formată din două prisme de unghi mic cu ajutorul cărora se obțin două raze coerente prin refracție.

 

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă lecții online sub formă de filme și teste. Testele conțin execiții și probleme rezolvate complet. În prezent acoperim materiile Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Am urmărit să venim și în ajutorul profesorilor și părinților, mai ales a celor din mediul rural, prin oferirea posibilității de evaluare automată a performanței elevilor care sunt grupați în interiorul platformei sub formă de clase virtuale. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică ca să fie mai ușor înțeleasă. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere