Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Cercul trigonometric

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!
Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
20 voturi 729 vizionari
Puncte: 10

Cercul trigonometricAscunde teorie X

Cercul cu centrul în originea reperului cartezian și având raza R = 1 se numește cerc trigonometric sau cerc unitate. În cercul trigonometric distingem patru zone numite cadrane. Considerăm sensul pozitiv cel invers deplasării acelor de ceasornic, iar sensul negativ va fi sensul de mișcare a acelor de ceasornic. Sensul pozitiv se mai numește și sens trigonometric. Ecuația cercului trigonometrice este:

x squared plus y squared equals 1.

Prin urmare, cercul trigonometric este mulțimea

C equals open curly brackets left parenthesis x comma y right parenthesis space left enclose space x squared plus y squared equals 1 end enclose close curly brackets

Fiecărui unghi din cercul trigonometric îi corespunde un punct M(x,y) situat pe cerc. Coordonatele punctului M reprezintă valorile funcțiilor trigonometrice ale unghiului respectiv. Astfel, x (abscisa) reprezintă cosinusul, iar y (ordonata) reprezintă sinusul unghiului respectiv.

Navigare în lectii

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă lecții online sub formă de filme și teste. Testele conțin execiții și probleme rezolvate complet. În prezent acoperim materiile Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Am urmărit să venim și în ajutorul profesorilor și părinților, mai ales a celor din mediul rural, prin oferirea posibilității de evaluare automată a performanței elevilor care sunt grupați în interiorul platformei sub formă de clase virtuale. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică ca să fie mai ușor înțeleasă. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere