Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Ciclotronul. Sincrotronul. Radiaţia sincrotronică.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!
Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
0 voturi 28 vizionari
Puncte: 10

Ciclotronul. Sincrotonul.Ascunde teorie X

Ciclotronul

Ciclotronul este un dispozitiv format din doi semicilindri numiți duanți, așezați la o anumită distanță unul de altul. Fasciculul de particule se mișcă în interiorul duanților sub influența unui câmp magnetic B puternic, perpendicular pe traiectoria particulelor. Între duanți avem un curent electric alternativ care accelerează particulele.

Câmpurile magnetice din interiorul duanților curbează traiectoria particulelor aducându-le de fiecare dată în spațiul dintre duanți pentru a fi accelerați.

Energia cinetică acumulată de particulele accelerate depinde de raza R a duanților:

E subscript c equals fraction numerator q squared R squared B squared over denominator 2 m end fraction comma space u n d e space
v subscript m a x end subscript equals fraction numerator q R B over denominator m end fraction

Sincrotronul

Sincrotronul este un inel tubular de mari dimensiuni în lungul căruia se află un număr mare de magneți supraconductori care accelerează fasciculele de particule.

Datorită mișcării circulare a particulelor accelerate, acestea pierd energie sub formă de radiație electromagnetică numită radiație de sincrotron.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă lecții online sub formă de filme și teste. Testele conțin execiții și probleme rezolvate complet. În prezent acoperim materiile Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Am urmărit să venim și în ajutorul profesorilor și părinților, mai ales a celor din mediul rural, prin oferirea posibilității de evaluare automată a performanței elevilor care sunt grupați în interiorul platformei sub formă de clase virtuale. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică ca să fie mai ușor înțeleasă. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere