Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Ciclul Carnot. Maşina termică cu randament maxim.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!
Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
6 voturi 245 vizionari
Puncte: 10

Ciclul Carnot.Ascunde teorie X

Ciclul Carnot

Toate motoarele termice sunt dispozitive care transformă căldura în lucru mecanic în cursul unor procese ciclice biterme. În cadrul unui proces ciclic biterm, sistemul termodinamic - motorul schimbă căldură cu două termostate, unul cald - combustibilul ce arde și unul rece - atmosfera înconjurătoare.

Carnot a imaginat un motor ideal ce funcționează după un proces ciclic compus din două izoterme și două adiabate a cărui randament poate fi oricât de mare, depinzând numai de temperaturile celor două surse.

Randamentul ciclului Carnot este:

eta equals 1 minus T subscript 2 over T subscript 1 equals 1 minus T subscript r e c e end subscript over T subscript c a l d end subscript

De asemenea Carnot a demonstrat următoarea teoremă, numită Teorema Carnot:

Randamentul motorului termic reversibil ideal Carnot este mai mare decât cel al oricărui motor ireversibil funcționând între aceleași temperaturi.

eta subscript i r e v end subscript less than eta subscript C a r n o t end subscript

 

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere