Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Clorura de fier(II), FeCl2

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Scurtă definiție

Clorura de fier(II) sau clorura feroasă, FeCl2, este un compus verde-galben delicvescent; cristalizează în sistem hexagonal și are punctul de topire 670°C. Există și în forme hidratate: FeCl2·nH2O.

Definiție Descarcă PDF

Clorura de fier(II) sau clorura feroasă, FeCl2, este un compus verde-galben delicvescent; cristalizează în sistem hexagonal și are punctul de topire 670°C. Există și în forme hidratate: FeCl2·nH2O.
 
 
Clorura de fier(II) anhidră se obține tratând strunjitură de fier cu acid clorhidric gazos; formele hidratate ale sării se pot obține prin tratarea strunjiturii de fier cu acid clorhidric soluție (diluat) sau prin recristalizarea formei anhidre cu apă. FeCl2·2H2O este verde și cristalizează în sistem monoclinic; FeCl2·4H2O este verde-albastru și cristalizează tot în sistem monoclinic; se obține tratând strunjitură de fier cu acid clorhidric, gazos sau soluție, în funcție de cum trebuie să se obțină sarea: anhidră sau hidratată, FeCl2·6H2O. Este delicvescentă și foarte solubilă în apă și alcool. Trece în clorură de fier(III) prin acțiunea clorului. 
 
Cu cloruri ale unor metale mai puternic electropozitive formează săruri duble de tipul M2I[FeCl4], tetracloroferații(II). Clorura de fier(II) se utilizează ca mordant în vopsitoria textilă, în metalurgie, etc.

Preambul

Preambul

Referințe

Edith Beral, Mihai Zapan: Chimie Anorganică, ediția a 3-a, Editura Tehnică, București, 1963

Navigare în lectii

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2023 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri