Sprijiniți-ne prin donații!

Faceti o donație!

Conjuncția propozițiilor și a predicatelor. Intersecția mulțimilor

Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
7 voturi 186 vizionari
Puncte: 10

Conjuncția propozițiilor și a predicatelor. Intersecția mulțimilorAscunde teorie X

Conjuncția propozițiilor p, q este propoziția "p și q" care este adevărată dacă și numai dacă p și q sunt adevărate și falsă în celelalte cazuri.

Notație:

p logical and q

  p   q   p logical and q
 1  1     1
 1  0       0
 0  1     0
 0  0     0

Conjuncția predicatelor p(x), q(x) devine o propoziție adevărată pentru acele valori ale lui x pentru care atât p(x) cât și q(x) sunt adevărate și falsă în celelalte cazuri. 

Notație:

p left parenthesis x right parenthesis logical and q left parenthesis x right parenthesis

Intersecția a două mulțimi A și B se exprimă printr-o conjuncție:

A intersection B equals open curly brackets x space left enclose space x element of A space ș i space x element of B close curly brackets

Donații

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă filme și teste cu indicații ce conțin rezolvare completă, pe pași, la materiile esențiale Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Lecții-Virtuale își propune să faciliteze accesul la conținut educațional de calitate, oferind în același timp feed-back asupra performanței. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Unii dintre noi lucrează din țară în timp ce alții lucrează din străinătate. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare pentru viitoarea carieră şi în viaţă. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2019 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere
Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Lectii Virtuale. Detalii Inchide