Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Dioda semiconductoare cu joncţiune PN. Polarizările diodei.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!
Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
3 voturi 162 vizionari
Puncte: 10

Joncțiunea PN. Dioda semiconductoare.Ascunde teorie X

Joncțiunea PN

Joncțiunea PN este reprezentată de suprafața de contact dintre doi semiconductori unul de tip P și unul de tip N. În jurul suprafeței de contact electronii din semiconductorul de tip N trec în semiconductorul de tip P și ocupă golurile. Rezultă o porțiune sărăcită de purtători de sarcină electrică majoritari dar ionizată pozitiv în semiconductorul de tip N și negativ în semiconductorul de tip P. Se crează astfel o barieră de potențial și un câmp electric intern care nu permite deplasarea purtătorilor majoritari prin joncțiune.

Dioda semiconductoare

Dioda constă dintr-un semiconductor de tip P alăturat cu unul de tip N.

La polarizarea directă a diodei, adică borna pozitivă la semiconductorul P și cea negativă la semiconductorul N, odată cu creșterea tensiunii electrice bariera de potențial și câmpul electric intern scad și dispar iar dioda conduce curentul electric.

La polarizarea inversă, pe măsură ce tensiunea crește în valoare absolută bariera de potențial și câmpul electric intern cresc, iar dioda nu conduce curentul electric. Totuși la valori mari ale tensiunii inverse (de ordinul miilor de Volți) dioda se străpunge, fenomenul numindu-se străpungere Zenner.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2021 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere