Sprijiniți-ne prin donații!

Faceti o donație!

Dioda varicap. Redresarea curentului alternativ. Tranzistorul cu efect de câmp.

Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
1 voturi 65 vizionari
Puncte: 10

Dioda varicap. Redresarea curentului alternativ. Tranzistorul cu efect de câmp.Ascunde teorie X

Dioda varicap

Dioda varicap este o diodă polarizată invers în care zona de trecere din jurul joncțiunii PN se comportă ca un condensator cu capacitate electrică variabilă. Acest lucru este posibil deoarece zona de trecere este formată din două straturi încărcate electric cu sarcini electrice opuse (ionii ce apar în cei doi semiconductori). Modificând tensiunea inversă aplicată diodei se modifică grosimea zonei de trecere, deci se modifică capacitatea electrică a diodei.

Redresarea curentului alternativ

Dioda este utilizată la redresarea curentului electric alternativ deoarece la tensiuni electrice obișnuite se comportă ca o poartă cu sens unic, permițând trecerea curentului electric într-un singur sens.

În redresorul prezentat mai sus, diodele vor conduce alternativ în funcție de polarizarea secundarului transformatorului, iar curentul va trece tot timpul prin rezistență.

Tranzistorul cu efect de câmp

Tranzistorul cu efect de câmp este un tranzistor cu conducție de tip N pe traseul sursă - canal - drenă, unde conducția electrică a canalului este modificată de câmpul electric dintre grilă și substrat.

Curentul electric prin tranzistor este dat de tensiunea electromotoare E, dar este controlat de tensiunea electromotoare a grilei.

Donații

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă filme și teste cu indicații ce conțin rezolvare completă, pe pași, la materiile esențiale Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Lecții-Virtuale își propune să faciliteze accesul la conținut educațional de calitate, oferind în același timp feed-back asupra performanței. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Unii dintre noi lucrează din țară în timp ce alții lucrează din străinătate. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare pentru viitoarea carieră şi în viaţă. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2019 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere
Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Lectii Virtuale. Detalii Inchide