Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Ecuaţia calorimetrică. Energia internă.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!
Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
9 voturi 451 vizionari
Puncte: 10

Ecuația calorimetrică. Energia internă.Ascunde teorie X

Ecuația calorimetrică

Calorimetrul este un dispozitiv experimetal folosit pentru sturierea schimbului de căldură dintre corpuri. El este confecționat astfel încât pierderile de căldură să fie minime. La modul ideal calorimetrul are un inveliș adiabatic.

Calorimetrul este folosit pentru determinarea căldurii specifice și căldurii latente a materialelor.

În interiorul calorimetrului se pun în contact termic două sau mai multe substanțe. Ele vor schimba căldură tinzând spre o stare de echilibru termic.

Pentru procesele termodinamice din interiorul calorimetrului se poate scrie ecuația calorimetrică:

Q subscript a b s o r b i t end subscript equals negative Q subscript c e d a t end subscript

Energia internă

Energia internă a unui sistem termodinamic este reprezentată de suma energia datorată mișcării de agitație termică a particulelor cde formează sistemul termodinamic și energia de interacțiune dintre particulele sistemului.

Pentru un gaz ideal, energia de interacțiune se neglijează si atunci putem scrie că energia internă este egală cu suma energiilor cinetice al particulelor ce formează sistemul termodinamic.

U equals N top enclose epsilon subscript c end enclose equals nu N subscript A open parentheses i over 2 k subscript B T close parentheses equals i over 2 nu R T

Energia internă se mai poate scrie:

U equals nu C subscript V T

Energia internă nu depinde de volumul sistemului ci numai de temperatura acestuia.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă lecții online sub formă de filme și teste. Testele conțin execiții și probleme rezolvate complet. În prezent acoperim materiile Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Am urmărit să venim și în ajutorul profesorilor și părinților, mai ales a celor din mediul rural, prin oferirea posibilității de evaluare automată a performanței elevilor care sunt grupați în interiorul platformei sub formă de clase virtuale. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică ca să fie mai ușor înțeleasă. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere