Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Ecuaţia calorimetrică. Energia internă.

Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
7 voturi 322 vizionari
Puncte: 10

Ecuația calorimetrică. Energia internă.Ascunde teorie X

Ecuația calorimetrică

Calorimetrul este un dispozitiv experimetal folosit pentru sturierea schimbului de căldură dintre corpuri. El este confecționat astfel încât pierderile de căldură să fie minime. La modul ideal calorimetrul are un inveliș adiabatic.

Calorimetrul este folosit pentru determinarea căldurii specifice și căldurii latente a materialelor.

În interiorul calorimetrului se pun în contact termic două sau mai multe substanțe. Ele vor schimba căldură tinzând spre o stare de echilibru termic.

Pentru procesele termodinamice din interiorul calorimetrului se poate scrie ecuația calorimetrică:

Q subscript a b s o r b i t end subscript equals negative Q subscript c e d a t end subscript

Energia internă

Energia internă a unui sistem termodinamic este reprezentată de suma energia datorată mișcării de agitație termică a particulelor cde formează sistemul termodinamic și energia de interacțiune dintre particulele sistemului.

Pentru un gaz ideal, energia de interacțiune se neglijează si atunci putem scrie că energia internă este egală cu suma energiilor cinetice al particulelor ce formează sistemul termodinamic.

U equals N top enclose epsilon subscript c end enclose equals nu N subscript A open parentheses i over 2 k subscript B T close parentheses equals i over 2 nu R T

Energia internă se mai poate scrie:

U equals nu C subscript V T

Energia internă nu depinde de volumul sistemului ci numai de temperatura acestuia.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă filme și teste cu indicații ce conțin rezolvare completă, pe pași, la materiile esențiale Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Lecții-Virtuale își propune să faciliteze accesul la conținut educațional de calitate, oferind în același timp feed-back asupra performanței. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Unii dintre noi lucrează din țară în timp ce alții lucrează din străinătate. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare pentru viitoarea carieră şi în viaţă. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere