Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Element neutru

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!
Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
2 voturi 2 vizionari
Puncte: 10

Element neutru, elemente simetrizabileAscunde teorie X

P3. Element neutru

Fie M o mulţime nevidă. O lege de compoziţie \ast :M\times M\rightarrow M admite element neutru dacă există un element e\in M astfel încât x\ast e= e\ast x= x,\forall x\in M. Elementul e se numeşte element neutru pentru legea de compoziţie \ast.
Observaţie. Dacă o lege de compoziţie admite element neutru, atunci acesta este unic. 

P4. Elemente simetrizabile

Fie M o mulţime nevidă şi o lege de compoziţie \ast :M\times M\rightarrow M care admite element neutru. Un element x\in M se numeşte element simetrizabil în raport cu legea \ast, dacă există un element x'\in M astfel încât x\ast x'= x'\ast x= e. Elementul x' se numeşte simetricul lui x în raport cu legea de compoziţie \ast.
Observaţie. Dacă legea de compoziție este asociativă și x\in M simetrizabil atunci simetricul lui x este unic.
Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2022 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri