Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Integrabilitatea unei funcţii pe un interval [a,b]

Memorator: Integrabilitatea unei funcţii pe un interval [a,b] Descarcă PDF

Definiţii.
  • O funcţie f:\left [ a,b \right ]\rightarrow \mathbb{R} se numeşte funcţie integrabilă Riemann pe intervalul [a,b] dacă există un număr real I astfel încât pentru orice şir de diviziuni \left ( \Delta _{n} \right ) ale intervalului [a,b], cu \lim_{n\rightarrow \infty }\left \| \Delta _{n} \right \|= 0 şi orice şir de puncte intermediare \left ( \xi _{n} \right ), şirul de sume Riemann corespunzător \sigma _{\Delta _{n}}\left ( f,\xi _{n} \right ) este convergent către I.
  • Numărul I se numeşte integrala funcţiei f pe intervalul [a,b] sau integrala definită şi se notează \int_{a}^{b}f(x)dx.
Proprietate. Orice funcţie integrabilă pe intervalul  [a,b] este mărginită.
Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă filme și teste cu indicații ce conțin rezolvare completă, pe pași, la materiile esențiale Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Lecții-Virtuale își propune să faciliteze accesul la conținut educațional de calitate, oferind în același timp feed-back asupra performanței. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Unii dintre noi lucrează din țară în timp ce alții lucrează din străinătate. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare pentru viitoarea carieră şi în viaţă. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2019 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere
Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Lectii Virtuale. Detalii Inchide