Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Interferenţa undelor mecanice. Ventre si noduri.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!
Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
7 voturi 471 vizionari
Puncte: 10

Interferența undelor mecanice.Ascunde teorie X

Interferența undelor

Intereferența undelor este fenomenul de suprapunere a două sau mai multe unde într-o zonă din spațiu, numită zonă de interferență.

Pentru ca interferența să fie observabilă, undele ce interferă trebuie să fie coerente. Două unde sunt coerente dacă diferența de fază a celor două unde este constantă în timp.

Interferența a două unde coerente este staționară, adică amplitudinea undei rezultante este constantă în timp.

Două unde coerente care interferă formează o undă cu amplitudinea:

A equals square root of A subscript 1 squared plus A subscript 2 squared plus 2 A subscript 1 A subscript 2 cos open parentheses capital delta phi close parentheses end root

unde diferența de fază:

capital delta phi equals 2 pi fraction numerator capital delta r over denominator lambda end fraction comma space capital delta r space minus space d i f e r e n ț ă space d e space d r u m

Dacă cosinusul diferenței de fază este egal cu unitatea și pozitiv, atunci diferența de drum este egală cu un număr par de jumătăți de lungime de undă. În punctele din spațiu în care se întâmplă acest lucru amplitudinea rezultantă are valoare maximă, spunem că interferența este constructivă și se formează ventre.

cos open parentheses capital delta phi close parentheses equals 1 space rightwards double arrow space capital delta r equals 2 n lambda over 2 space rightwards double arrow space A equals A subscript 1 plus A subscript 2 space rightwards double arrow v e n t r e

Dacă cosinusul diferenței de fază este egal cu unitatea și negativ, atunci difrența de drum este egală cu un număr impar de jumătăți de lungimi de undă. În punctele din spațiu în care se întâmplă acest lucru amplitudinea rezultantă are valoare minimă, spunem că interferența este distructivă și se formează noduri.

cos open parentheses capital delta phi close parentheses equals negative 1 space rightwards double arrow space capital delta r equals open parentheses 2 n plus 1 close parentheses lambda over 2 space rightwards double arrow space A equals open vertical bar A subscript 1 minus A subscript 2 close vertical bar space rightwards double arrow n o d u r i

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă lecții online sub formă de filme și teste. Testele conțin execiții și probleme rezolvate complet. În prezent acoperim materiile Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Am urmărit să venim și în ajutorul profesorilor și părinților, mai ales a celor din mediul rural, prin oferirea posibilității de evaluare automată a performanței elevilor care sunt grupați în interiorul platformei sub formă de clase virtuale. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică ca să fie mai ușor înțeleasă. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere