Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

LASERi: emisia stimulată şi inversia de populaţie.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!
Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
9 voturi 124 vizionari
Puncte: 10

Efectul LASER.Ascunde teorie X

Efectul LASER

Efectul LASER se bazează pe două fenomene: emisia stimulată ce are loc în rezonatorul optic și inversia populațiilor ce are loc ăn sistemul de pompaj (optic, electric sau chimic)

Emisia stimulată este fenomenul prin care o populație de atomi excitați emit simultan sau aproape simultan fotoni sub influența fotonilor atomilor vecini.

Inversia populațiilor are loc în situația în care un ansamblu de atomi este caracterizat de cel puțin trei nivele energetice din care cel din mijloc este metastabil. Se excită atomii pe nivelul superior, ei tranzitează pe nivelul intermediar prin emisie de radiație termică și astfel se ajunge în situația ăn care numărul atomilor excitați pe nivelul intermediar să fie mai mare decât cel al atomilor de pe nivelul inferior. Dacă atomii de pe nivelul intermediar sunt stimulați să emită fotoni se obține radiație laser.

Radiația laser este monocromatică, coerentă, paralelă sau direcțională și de mare intensitate.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2021 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere