Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Modelul standard al interacţiilor cuantice de câmp.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!
Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
1 voturi 39 vizionari
Puncte: 10

Modelul standard al interacțiilor cuantice.Ascunde teorie X

Modelul standard

Scara distanțelor cosmice este guvernată de interacțiunea gravitațională și lucrează cu conceptele de masă, energie, spațiu-timp.

La distanțe microscopice avem interacțiunile cuantice care folosesc conceptele de particulă și câmp. Anumite tipuri de particule interacționează între ele prin intermediul unor câmpuri cuantice formate din bosoni, mai precis interacțiunea constă în schimbul de bosoni.

Avem trei tipuri de interacțiuni:

Interacțiunea electromagnetică ce are loc la scara atomică și moleculară, bosonul cuantă de câmp fiind fotonul.

Intereacțiunea slabă ce guvernează dezintegrările β, ce are trei bosoni cuante de câmp: Z0, W±.

Intereacțiunea tare are loc la scara dimensiunii particulelor elementare (mai mică de 10-15 m), între particule cu sarcină de culoare numite quarci. Bosonii cuante de câmp se numesc gluoni și sunt în număr de opt.

Intereacțiunea nucleară este un efect de ordin doi al interacțiunii tari ce se manifestă la distanțe cuprinse între 10-10 și 10-15 m. Ea descrie interacțiunea dintre nucleoni în interiorul nucleului atomic. Bosonii cuante de câmp sunt pionii, în număr de trei: π0, π±.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă lecții online sub formă de filme și teste. Testele conțin execiții și probleme rezolvate complet. În prezent acoperim materiile Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Am urmărit să venim și în ajutorul profesorilor și părinților, mai ales a celor din mediul rural, prin oferirea posibilității de evaluare automată a performanței elevilor care sunt grupați în interiorul platformei sub formă de clase virtuale. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică ca să fie mai ușor înțeleasă. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere