Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Nivelele atomului de hidrogen. Tranziţiile atomului de hidrogen.

Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
6 voturi 80 vizionari
Puncte: 10

Nivele energetice ale atomului de hidrogen. Tranziții.Ascunde teorie X

Nivele energetice ale atomului de hidrogen

Pe o axă verticală a energiei, în zona negativă, corezpunzând stării legate a electronului în atom, avem energiile cuantificate ale electronului în atom reprezentate prin linii orizontale, iar în zona pozitivă avem starea liberă a electronului.

Nivelul energetic cu energia cea mai mică (-13,6 eV) corespunde stării fundamentale cu numărul cuantic principal n=1. Celelalte nivele au valorile:

E subscript n equals E subscript 1 over n squared

Tranziții

Conform celui de-al doile a postulat al lui Bohr, trecerea de pe un nivel energetic pe alt nivel energetic se face cu absorbția sau cu emisia unui foton.

h nu equals open vertical bar E subscript n minus E subscript m close vertical bar

Trecerea de pe un nivel inferior pe unul superior se face cu absorbția unui foton, iar trecerea de pe un nivel superior pe unul inferior se face cu emisia unuia sau mai multor fotoni.

Dacă atomul absoarbe un foton cu energia mai mare decât valoarea absolută (în modul) a energiei fundamentale, atunci electronul iese din atom, adică atomul se ionizează și electronul capătă energia:

E subscript e equals h nu minus open vertical bar E subscript 1 close vertical bar greater than 0

 

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă lecții online sub formă de filme și teste. Testele conțin execiții și probleme rezolvate complet. În prezent acoperim materiile Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Am urmărit să venim și în ajutorul profesorilor și părinților, mai ales a celor din mediul rural, prin oferirea posibilității de evaluare automată a performanței elevilor care sunt grupați în interiorul platformei sub formă de clase virtuale. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică ca să fie mai ușor înțeleasă. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere