Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Numere prime între ele (c.m.m.d.c =1)

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!
Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
6 voturi 412 vizionari
Puncte: 10

Numere prime între eleAscunde teorie X

Două numere naturale a și b se numesc prime între ele dacă cel mai mare divizor comun al acestora este 1 (nu au alți divizori comuni în afară de 1).

a comma b space p r i m e space î n t r e space e l e left right double arrow left parenthesis a comma b right parenthesis equals 1

Exemplu:

Mulțimea divizorilor numărului 17 este:

D subscript 17 equals open curly brackets 1 comma 17 close curly brackets

Mulțimea divizorilor numărului 30 este:

D subscript 30 equals open curly brackets 1 comma 2 comma 3 comma 5 comma 6 comma 10 comma 15 comma 30 close curly brackets

Observăm că:

D subscript 17 intersection D subscript 30 equals open curly brackets 1 close curly brackets

Singurul divizor comun al numerelor 17 și 30 este 1.

Numerele 17 și 30 sunt numere prime între ele pentru că (17,30)=1.

Observație: o altă modalitate de a verifica dacă două numere sunt prime între ele este să descompunem numerele în factori primi, iar apoi calculăm cel mai mare divizor comun a acestora.

 

 

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă lecții online sub formă de filme și teste. Testele conțin execiții și probleme rezolvate complet. În prezent acoperim materiile Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Am urmărit să venim și în ajutorul profesorilor și părinților, mai ales a celor din mediul rural, prin oferirea posibilității de evaluare automată a performanței elevilor care sunt grupați în interiorul platformei sub formă de clase virtuale. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică ca să fie mai ușor înțeleasă. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere