Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!
Sprijiniți-ne prin donații!
Puncte, linii si planuri

Reacţii chimice ale compuşilor organici

icon

Clasificarea reacţiilor chimice ale compuşilor organici - reacţii de substituţie, de adiţie, de eliminare şi reacţii de transpoziţie. Reacţii de halogenare. Reacţii de polimerizare. Reacţii de alchilare. Reacţii de hidroliză. Reacţii de esterificare. Reacţii de condensare şi policondensare. 

7 Teste 7 Video
Puncte, linii si planuri

Compuşi organici cu grupe funcţionale simple (II)

icon

Clasificarea compuşilor organici cu funcţiuni. Importanţa şi proprietăţile fizice şi chimice ale următoarelor clase de compuşi organici cu grupe funcţionale simple – alcooli, fenoli, acizi carboxilici, derivaţi halogenaţi, amine, compuşi carbonilici. 

6 Teste 6 Video
Puncte, linii si planuri

Compuşi organici cu importanţă biologică (II)

icon

Zaharide / glucide. Aminoacizi. Proteine. Structura proteinelor. Acizi nucleici. 

6 Teste 6 Video
Puncte, linii si planuri

Izomerie optică

icon

Clasificarea izomerilor. Izomeri optici – enantiomeri. Chiralitate. Configuraţia enantiomerilor. Sistemul R,S. Formule de perspectivă. Formule de proiecţie Fischer. Denumirea enantiomerilor. Activitate optică. Importanţa enantiomerilor.

3 Teste 3 Video

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă filme și teste cu indicații ce conțin rezolvare completă, pe pași, la materiile esențiale Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Lecții-Virtuale își propune să faciliteze accesul la conținut educațional de calitate, oferind în același timp feed-back asupra performanței. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Unii dintre noi lucrează din țară în timp ce alții lucrează din străinătate. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare pentru viitoarea carieră şi în viaţă. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2019 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere
Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Lectii Virtuale. Detalii Inchide