Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!
Puncte, linii si planuri

Noţiuni de termochimie

icon

Reacţii endoterme şi reacţii exoterme. Entalpia. Legea lui Hess. Entalpia de formare standard. Căldura de combustie. Aplicaţii. 

6 Teste 6 Video
Puncte, linii si planuri

Noţiuni de cinetică chimică

icon

Viteza de reacţie. Factorii care influenţează viteza de reacţie. Energia de activare. Teoria complexului activat. Legea vitezei de reacţie. Influenţa concentraţiei, a suprafeţei de contact, a temperaturii şi a catalizatorilor asupra vitezei de reacţie. Aplicaţii. 

6 Teste 6 Video
Puncte, linii si planuri

Reacții cu transfer de protoni

icon

Echilibre acido-bazice. Tăria acizilor. Tăria bazelor. Constanta de aciditate, k­a. Constanta de bazicitate, kb. Exponentul de aciditate, pk­a. Exponentul de bazicitate, pkb. pH-ul soluțiilor apoase de acizi. pH-ul soluțiilor apoase de baze. Reacția de neutralizare. Titrări acido-bazice. Hidroliza sărurilor. 

7 Teste 11 Video

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă filme și teste cu indicații ce conțin rezolvare completă, pe pași, la materiile esențiale Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Lecții-Virtuale își propune să faciliteze accesul la conținut educațional de calitate, oferind în același timp feed-back asupra performanței. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Unii dintre noi lucrează din țară în timp ce alții lucrează din străinătate. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare pentru viitoarea carieră şi în viaţă. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere