Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!
Puncte, linii si planuri

Divizibilitate

icon

Divizibilitatea numerelor naturale. Noțiunea de divizor și multiplu. Proprietăţile relației de divizibilitate. Criterii de diviziblilitate. Cel mai mare divizor comun si cel mai mic multiplu comun a două sau mai multe numere.

9 Teste 9 Video
Puncte, linii si planuri

Numere raţionale

icon

Noţiunea de fracţie. Fracție ordinară, fracție zecimală. Fracții subunitare, fracții supraunitare, fracții echiunitare. Fracţii ireductibile. Compararea fracţiilor. Amplificarea și simplificarea fracțiilor. Operaţii cu numere raţionale.

38 Teste 40 Video
Puncte, linii si planuri

Rapoarte şi proporţii

icon

Raportul a două numere. Raport procentual. Aflarea unui procent dintr-un număr. Scara hărții. Titlul unui aliaj. Concentrația procentuală. Proporții. Mărimi direct proporționale. Mărimi invers proporţionale. Probabilități.

6 Teste 7 Video
Puncte, linii si planuri

Numere întregi

icon

Mulţimea numerelor întregi. Modulul unui număr întreg. Operaţii cu numere întregi. Divizibilitatea numerelor întregi.

9 Teste 8 Video
Puncte, linii si planuri

Ecuaţii, inecuaţii şi sisteme de ecuaţii

icon

Ecuații și inecuații de gradul I. Ecuații și inecuații de gradul al II-lea. Ecuații iraționale. Ecuații exponențiale. Inecuații exponențiale. Ecuații logaritmice. Inecuații logaritmice. Sisteme de ecuații de gradul I. Sisteme de inecuații de gradul I. Sisteme de ecuații omogene. Sisteme de ecuații simetrice. 

51 Teste 43 Video
Puncte, linii si planuri

Puncte, drepte, plane

icon

Folosirea instrumentelor geometrice. Poziţiile relative a unui punct faţă de o dreaptă. Poziţiile relative a două drepte.

5 Teste 5 Video
Puncte, linii si planuri

Unghiuri

icon

Clasificarea unghiurilor. Unghiuri adiacente. Unghiuri suplementare, unghiuri complementare. Unghiuri în jurul unui punct. Bisectoarea unui unghi.

6 Teste 7 Video
Puncte, linii si planuri

Triunghiul

icon

Definiția triunghiului și elementele unui triunghi. Clasificarea triunghiurilor dupa laturi și dupa unghiuri. Congruenţa triunghiurilor. Linii importante în triunghi.

11 Teste 13 Video
Puncte, linii si planuri

Paralelism

icon

Drepte paralele intersectate de o secantă. Perechi de unghiuri congruente. Perechi de unghiuri suplementare.

2 Teste 2 Video
Puncte, linii si planuri

Proprietăţi ale triunghiurilor

icon

Proprietăţile triunghiului isoscel. Proprietățile triunghiului echilateral. Proprietățile triunghiului dreptunghic.

5 Teste 8 Video
Puncte, linii si planuri

Arii

icon

Aria triunghiului. Ariile patrulaterelor. Aria discului.

9 Teste 13 Video

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă filme și teste cu indicații ce conțin rezolvare completă, pe pași, la materiile esențiale Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Lecții-Virtuale își propune să faciliteze accesul la conținut educațional de calitate, oferind în același timp feed-back asupra performanței. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Unii dintre noi lucrează din țară în timp ce alții lucrează din străinătate. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare pentru viitoarea carieră şi în viaţă. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere