Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!
Puncte, linii si planuri

Numere reale I (calcule cu radicali)

icon

Mulțimea numerelor reale. Intervale de numere reale. Rădăcina pătrată a unui număr rațional pozitiv. Reguli de calcul cu radicali. Raţionalizarea numitorului. Operații cu radicali. Medii, inegalitatea mediilor.

22 Teste 25 Video
Puncte, linii si planuri

Numere reale II (calcule cu numere reale reprezentate prin litere)

icon

Calcule cu numere reale reprezentate prin litere. Formule de calcul prescurtat. Descompuneri în factori. Operaţii cu rapoarte de numere reale reprezentate prin litere.

8 Teste 9 Video
Puncte, linii si planuri

Ecuaţii, inecuaţii şi sisteme de ecuaţii

icon

Ecuații și inecuații de gradul I. Ecuații și inecuații de gradul al II-lea. Ecuații iraționale. Ecuații exponențiale. Inecuații exponențiale. Ecuații logaritmice. Inecuații logaritmice. Sisteme de ecuații de gradul I. Sisteme de inecuații de gradul I. Sisteme de ecuații omogene. Sisteme de ecuații simetrice. 

51 Teste 43 Video
Puncte, linii si planuri

Funcţii

icon

Noțiunea de funcție. Graficul unei funcţii. Mărginire, periodicitate. Funcții pare și funcții impare. Compunerea funcțiilor. Funcţia de gradul I, proprietăți. Funcția de gradul al II-lea, proprietăți. Funcții injective, surjective, bijective. Funcția putere. Funcția radical. Funcția exponențială. Funcția logaritmică.

30 Teste 33 Video
Puncte, linii si planuri

Introducere în geometria în spaţiu

icon

Noțiuni de bază ale geometriei în spațiu. Axiomele geometriei în spațiu. Determinarea dreptei, determinarea planului.

5 Teste 5 Video
Puncte, linii si planuri

Pozițiile relative ale dreptelor și planelor

icon

Poziții relative a două drepte în spațiu. Unghiuri în spațiu. Poziții relative ale unei drepte față de un plan. Poziții relative a două plane.

6 Teste 6 Video
Puncte, linii si planuri

Corpuri geometrice I

icon

Descrierea corpurilor geometrice. Tetraedrul. Piramida triunghiulară. Piramida patrulateră. Prisma. Paralelipipedul dreptunghic. Cubul.

6 Teste 6 Video
Puncte, linii si planuri

Paralelism și perpendicularitate în spațiu

icon

Teoreme de paralelism. Drepte perpendiculare în spațiu. Dreaptă perpendiculară pe un plan. Teoreme de perpendicularitate.

5 Teste 6 Video
Puncte, linii si planuri

Corpuri geometrice II

icon

Secțiuni în corpuri geometrice. Trunchiul de piramidă. Corpuri geometrice asemenea.

4 Teste 4 Video
Puncte, linii si planuri

Proiecții ortogonale pe un plan

icon

Proiecția unui punct pe un plan. Proiecția unui segment pe un plan. Proiecția unei drepte pe un plan. Unghiul unei drepte cu un plan. Unghi diedru. Plane perpendiculare. Distanța de la un punct la o dreaptă. Teorema celor trei perpendiculare.

6 Teste 8 Video
Puncte, linii si planuri

Calcul de arii și volume

icon

Aria și volumul prismei triunghiulare regulate. Aria și volumul paralelipipedului dreptunghic. Aria și volumul cubului. Aria și volumul piramidei triunghiulare regulate. Aria și volumul piramidei patrulatere regulate. Aria și volumul piramidei hexagonale regulate. Aria și volumul trunchiului de piramidă regulată.

7 Teste 14 Video
Puncte, linii si planuri

Corpuri rotunde

icon

Descrierea corpurilor rotunde. Cilindrul circular drept. Conul circular drept.Trunchiul de con circular drept. Sfera. Calcul de arii și volume.

4 Teste 8 Video

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă filme și teste cu indicații ce conțin rezolvare completă, pe pași, la materiile esențiale Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Lecții-Virtuale își propune să faciliteze accesul la conținut educațional de calitate, oferind în același timp feed-back asupra performanței. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Unii dintre noi lucrează din țară în timp ce alții lucrează din străinătate. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare pentru viitoarea carieră şi în viaţă. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2019 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere
Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Lectii Virtuale. Detalii Inchide