Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!
Puncte, linii si planuri

Numere raţionale

icon

Noţiunea de fracţie. Fracție ordinară, fracție zecimală. Fracții subunitare, fracții supraunitare, fracții echiunitare. Fracţii ireductibile. Compararea fracţiilor. Amplificarea și simplificarea fracțiilor. Operaţii cu numere raţionale.

38 Teste 40 Video
Puncte, linii si planuri

Numere reale I (calcule cu radicali)

icon

Mulțimea numerelor reale. Intervale de numere reale. Rădăcina pătrată a unui număr rațional pozitiv. Reguli de calcul cu radicali. Raţionalizarea numitorului. Operații cu radicali. Medii, inegalitatea mediilor.

22 Teste 25 Video
Puncte, linii si planuri

Numere reale II (calcule cu numere reale reprezentate prin litere)

icon

Calcule cu numere reale reprezentate prin litere. Formule de calcul prescurtat. Descompuneri în factori. Operaţii cu rapoarte de numere reale reprezentate prin litere.

8 Teste 9 Video
Puncte, linii si planuri

Ecuaţii, inecuaţii şi sisteme de ecuaţii

icon

Ecuații și inecuații de gradul I. Ecuații și inecuații de gradul al II-lea. Ecuații iraționale. Ecuații exponențiale. Inecuații exponențiale. Ecuații logaritmice. Inecuații logaritmice. Sisteme de ecuații de gradul I. Sisteme de inecuații de gradul I. Sisteme de ecuații omogene. Sisteme de ecuații simetrice. 

51 Teste 43 Video
Puncte, linii si planuri

Patrulatere

icon

Definiția și proprietățile paralelogramului. Definiția și proprietățile dreptunghiului. Definiția și proprietățile rombului. Definiția și proprietățile pătratului. Definiția și proprietățile trapezului.

7 Teste 10 Video
Puncte, linii si planuri

Asemănarea triunghiurilor

icon

Teorema paralelelor echidistante. Teorema lui Thales și reciproca. Triunghiuri asemenea. Criterii de asemănare.

11 Teste 13 Video
Puncte, linii si planuri

Relaţii metrice în triunghiul dreptunghic

icon

Teorema înălţimii într-un triunghi dreptunghic. Teorema catetei. Teorema lui Pitagora și reciproca teoremei lui Pitagora. Noțiuni de trigonometrie în triunghiul dreptunghic: sinusul, cosinusul, tangenta și cotangenta unui unghi ascuțit.

8 Teste 10 Video
Puncte, linii si planuri

Arii

icon

Aria triunghiului. Ariile patrulaterelor. Aria discului.

9 Teste 13 Video
Puncte, linii si planuri

Cercul

icon

Cercul. Unghi la centru. Unghi înscris în cerc. Coarde și arce în cerc. Poziţiile relative a două cercuri. Poziţia relativă a unei drepte faţă de un cerc. Poligoane regulate (înscrise în cerc). Calculul elementelor în poligoane regulate (triunghi echilateral, pătrat, hexagon). Lungimea cercului.

12 Teste 17 Video

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă filme și teste cu indicații ce conțin rezolvare completă, pe pași, la materiile esențiale Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Lecții-Virtuale își propune să faciliteze accesul la conținut educațional de calitate, oferind în același timp feed-back asupra performanței. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Unii dintre noi lucrează din țară în timp ce alții lucrează din străinătate. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare pentru viitoarea carieră şi în viaţă. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere
Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Lectii Virtuale. Detalii Inchide