Generalități
Ce este www.lectii-virtuale.ro?
De ce am creat Lecții-Virtuale?
Ce conține Lecții-Virtuale în prezent?
Cum este organizată materia în platformă?
Cum pot accesa materialele din platformă?
Cât costă accesul la această platformă?
Conturi
Cum funcționează contul de Utilizator (Elev,Cursant)?
Cum funcționează contul de Părinte?
Cum funcționează contul de Profesor?
Funcționalitate
Ce este și cum se folosește butonul Materii?
Ce este și cum se folosește Harta Lecțiilor?
Cum se face evaluarea la teste?
Ce trebuie să știm despre teorie și Memorator?
Cum adăugăm întrebări și comentarii?
Ce este Lecții Virtuale? Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport la Matematică, Fizică și Chimie celor interesați. La maturizarea proiectului, în câteva luni de zile, vom acoperi echivalentul a 16 ani de școlarizare la disciplinele fundamentale pentru înțelegerea științei: matematică, fizică și chimie. Ne-am propus să devenim cea mai mare și cea mai bună platformă de e-Learning din România.
De ce am creat Lecții-Virtuale? Considerăm că Lecții-Virtuale este o platformă necesară din mai multe puncte de vedere. Am enumerat mai jos pe scurt câteva.
Am dorit să-i ajutăm pe copiii și tinerii din România care nu își permit să plătească meditații particulare prin creșterea accesului la conținut educațional de calitate în vederea pregătirii pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Transmiterea cunoștințelor fundamentale predominant pe calea meditațiilor particulare ridică numeroase probleme de ordin practic și etic. Noi considerăm că este bine și frumos ca și elevii care nu au acces la meditații particulare dar doresc să învețe să poată să facă acest lucru.
Modelul de predare la clasă tradițional în România și în lume are foarte multe neajunsuri care îl fac ineficient și am dorit să contribuim la creșterea eficienței actului didactic. Pe platforma noastră elevul poate să reia vizualizarea unei lecții ori de câte ori este nevoie. Dacă are nelămuriri poate adresa întrebări. Exercițiile din cadrul fiecărei lecții sunt furnizate cu rezolvarea completă, pas cu pas, dacă este nevoie. Evaluarea se face automat și este disponibilă atât rezolvitorului, cât și părintelui sau profesorului care dorește să folosească sistemul nostru.
Pentru profesorii talentați care pot și doresc să își exercite profesia la un nivel înalt, am dorit să existe un loc unde să își poată exprima talentul și să fie plătiți pe măsură.
Ce conține Lecții-Virtuale în prezent? În prezent platforma noastră conține peste 600 de filme care acoperă sistematic materia din programa analitică din România. Astfel, la Matematică acoperim clasele 5-10, la Fizică acoperim clasele 9-12 și la Chimie acoperim clasele 7-8 și 9-12. În total avem peste 100 de ore de film și lucrăm în continuare.
Cum este organizată materia în platformă? Materia este organizată în Lecții, Unități de Învățare, Discipline și Materii. Acest conținut se poate accesa navigând pe butonul. Materii de pe prima pagină din partea stângă sus. Același conținut este accesabil în meniul din dreapta fie pe Clase, fie pe Discipline (Fig. 1 - Butonul Materii, mai jos).
Figura 1 - Butonul Materii
Cum pot accesa materialele din platformă? Pentru a putea accesa acest conținut este necesar să fiți înregistrat(ă) cu noi. Înregistrarea se poate face prin meniul din dreapta de pe prima pagină (Fig. 2 - Meniul de Autentificare/Înregistrare). Totodată, după înregistrare, ca să puteți vizualiza conținutul nostru, va trebui să intrați în interiorul platformei și să completați în întregime câmpurile din secțiunea Setări cont (Fig. 3 - Setări cont și DATE PERSONALE).
Fig. 2 Meniul de Autentificare Fig. 3 Setări Cont și DATE PERSONALE
Cât costă accesul la această platformă? Website-ul nostru este în prezent în perioadă beta de testare. Pe întreaga durată a acestei perioade de testare accesul la platformă se poate face gratuit. Dacă identificați erori în filme, la teste sau la partea software vă rugăm să ne atrageți atenția ca să le putem corecta. După expirarea perioadei de testare vom avea grijă ca prețul de acces la platforma noastră să rămână accesibil.
Cum funcționează contul de Utilizator (Elev)? Mai jos puteți vedea un film despre contul de Utilizator (Elev,Cursant).
Cum funcționează contul de Părinte? Mai jos puteți vedea un film despre contul de Părinte.
Cum funcționează contul de Profesor? Mai jos puteți vedea un film despre contul de Profesor.
Ce este și cum se folosește butonul Materii? Mai jos puteți vedea un film despre butonul Materii.
Ce este și cum se folosesțe Harta Lecțiilor? Mai jos puteți vedea un film despre Harta Lecțiilor.
Cum se face evaluarea la teste? Mai jos puteți vedea o poză care descrie modalitatea de evaluare la teste. Atenție! Dacă folosiți indicații sau dați răspunsuri inițial greșite vi se va scădea din punctaj. Singura modalitate de a obține punctajul maxim este să se reia întregul test de la capăt și să se introducă toate răspunsurile corecte din prima fără a se folosi indicații. Asta este mai puțin important. Ceea ce este cu adevărat important este ca voi să înțelegeți materia. Pentru aceia dintre voi care sunteți curioși am inclus mai jos o poză cu modalitatea concretă de evalure. Poza este destul de complicată. Plănuim să o simplificăm în viitor pentru a facilita înțelegerea informației prezentate.
Ce trebuie să știm despre teorie și Memorator? Mai jos puteți vedea un film despre Memorator.
Cum adăugăm întrebări și comentarii? Pentru întrebări și comentarii aveți la dispoziție un modul performant sub fiecare film din fiecare Lecție. Veți primi răspunsuri de la ceilalți utilizatori sau de la staff-ul website-ului. Mai jos puteți vedea un film despre secțiunea de comentarii.
Întrebări Frecvente (FAQ) realizat de Echipa Lecții Virtuale
versiunea 2.0 din 25.04.2017
Pentru mai multe informații: [email protected]