Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Fuziunea nucleară. Reactorul TOKAMAK.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Fuziunea nucleară. Reactorul TOKAMAK. Descarcă PDF

Fuziunea nucleară

Fuziunea nucleară constă în contopirea a două nuclee ușoare pentru formarea unui nucleu mai greu și emisia de energie.

H subscript 1 superscript 2 plus H subscript 1 superscript 3 rightwards arrow H e subscript 2 superscript 4 plus n subscript 0 superscript 1 plus 17 comma 6 M e V

Pentru a putea realiza acest lucru este nevoie de o plasmă cu temperatura de ordinul sutelor de milioane de Kelvin.

Reactorul TOKAMAK

Reactorul TOKAMAK este un reactor de formă toroidală în interiorul căruia, sub influența unor câmpuri electromagnetice cu frecvență mare, plasma de deuteriu și tritiu suferă efectul de stricțiune se supraîncălzește și produce reacții de fuziune ce se autoîntrețin.

Neutronii rezultați în urma reacției de fuziune părăsesc torul, deoarece nu au sarcină electrică, iar energia lor cinetică poate fi colectată pentru a produce energie electrică.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri