Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Ecuaţia calorimetrică. Energia internă.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Ecuația calorimetrică. Energia internă. Descarcă PDF

Ecuația calorimetrică

Calorimetrul este un dispozitiv experimetal folosit pentru sturierea schimbului de căldură dintre corpuri. El este confecționat astfel încât pierderile de căldură să fie minime. La modul ideal calorimetrul are un inveliș adiabatic.

Calorimetrul este folosit pentru determinarea căldurii specifice și căldurii latente a materialelor.

În interiorul calorimetrului se pun în contact termic două sau mai multe substanțe. Ele vor schimba căldură tinzând spre o stare de echilibru termic.

Pentru procesele termodinamice din interiorul calorimetrului se poate scrie ecuația calorimetrică:

Q subscript a b s o r b i t end subscript equals negative Q subscript c e d a t end subscript

Energia internă

Energia internă a unui sistem termodinamic este reprezentată de suma energia datorată mișcării de agitație termică a particulelor cde formează sistemul termodinamic și energia de interacțiune dintre particulele sistemului.

Pentru un gaz ideal, energia de interacțiune se neglijează si atunci putem scrie că energia internă este egală cu suma energiilor cinetice al particulelor ce formează sistemul termodinamic.

U equals N top enclose epsilon subscript c end enclose equals nu N subscript A open parentheses i over 2 k subscript B T close parentheses equals i over 2 nu R T

Energia internă se mai poate scrie:

U equals nu C subscript V T

Energia internă nu depinde de volumul sistemului ci numai de temperatura acestuia.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri