Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Polinom cu coeficienţi în corpul K

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Polinom cu coeficienţi în corpul K Descarcă PDF

Fie \left ( K,+,\cdot \right ) un corp comutativ. 

Definiţie. O funcţie f:\mathbb{N}\rightarrow K se numeşte şir de elemente din corpul K.
Notaţii: K^{\mathbb{N}}-mulţimea şirurilor de elemente din corpul K şi K^\left ({\mathbb{N}} \right ) - mulţimea şirurilor finite de elemente din corpul K.

Definiţie. Fie f,g\in K^{\mathbb{N}} două şiruri, f= \left ( a_{0},a_{1},...,a_{n},... \right ) şi g= \left ( b_{0},b_{1},...,b_{n},... \right )
Şirul f+g= \left ( a_{0}+b_{0},a_{1}+b_{1},...,a_{n}+b_{n},... \right ) se numeşte suma şirurilor f şi g.
Şirul f\cdot g= \left ( c_{0},c_{1},...,c_{n},... \right ), unde c_{i}= \sum_{k= 0}^{i}a_{k}\cdot b_{i-k} se numeşte produsul şirurilor f şi g.

Definiţie. Orice element din K^\left ({\mathbb{N}} \right ) pe care s-a definit adunarea şi înmulţirea prezentate mai sus, se numeşte polinom cu coeficienţi în corpul K.

Teoremă. \left ( K^{\left ( \mathbb{N} \right )},+,\cdot \right ) formează un inel comutativ fără divizori ai lui zero.
Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2022 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri