Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Principiile Einstein. Transformările Lorentz. Relativitatea simultaneităţii.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Postulatele lui Einstein. Transformările Lorentz. Relativitatea simultaneității. Descarcă PDF

Postulatele lui Einstein

  1. Legile fizicii sunt acesleași în toate sistemele de referință inerțiale.
  2. Viteza luminii în vid are aceeași valoare în toate sistemele de referință inerțiale, adică nu depinde de viteza sursei sau a observatorului.

Postulatele duc la concluzia că viteza luminii în vid este viteza maximă de propagare a oricărei interacțiuni și de asemnea la concluzia că spațiul și timpul nu mai sunt independente ci formează un continuum spațiu-timp.

Transformările Lorentz

Transformările Lorentz, la trecerea de la coordonatele din sistemul S la cele din sistemul S', sunt:

x apostrophe equals gamma open parentheses x minus v t close parentheses
y apostrophe equals y
z apostrophe equals z
t apostrophe equals gamma open parentheses t minus v over c squared x close parentheses
u n d e space gamma equals fraction numerator 1 over denominator square root of 1 minus begin display style v squared over c squared end style end root end fraction

Dacă acceptăm faptul că viteza v dintre cele două sisteme de referință este foarte mică, atunci transformările Lorentz se reduc la transformările Galilei.

Relativitatea simultaneității

Dacă în sistemul S două evenimente petrecute în locuri diferite sunt simultane, atunci în sistemul S' ele sunt succesive.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri