Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Unda electromagnetică: generare, proprietăţi.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Unda electromagnetică. Descarcă PDF

Unda electromagnetică

Ansamblul format dintr-un câmp electric și un câmp magnetic ce se generează reciproc se numește câmp electromagnetic.

Câmpul electromagnetic ce se propagă în spațiu și timp se numește undă electromagnetică.

Viteza undelor electromagnetice este dată de relația:

v equals E over B equals fraction numerator 1 over denominator square root of epsilon mu end root end fraction equals fraction numerator c over denominator square root of epsilon subscript r mu subscript r end root end fraction

În vid viteza undelor electromagnetice coincide cu viteza luminii.

Unda electromagnetică este formată dintr-un câmp electric perpendicular pe un câmp magnetic și ambele perpendiculare pe direcția de propagare a undei.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri