Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Reacţia de fisiune în lanţ. Criticalitatea fisiunii în lanţ.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!
Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
7 voturi 98 vizionari
Puncte: 10

Reacția de fisiune în lanț.Ascunde teorie X

Reacția de fisiune în lanț

Fisiunea nucleară constă în dezintegrarea unui nucleu radioactiv cu număr de masă mare în două sau mai multe nuclee intermediare și alte particule.

U subscript 92 superscript 235 plus n subscript 0 superscript 1 rightwards arrow U subscript 92 superscript asterisk times 236 end superscript rightwards arrow B a subscript 56 superscript 114 plus K r subscript 36 superscript 89 plus 3 n subscript 0 superscript 1 plus 200 M e V

Reacția de fisiune în lanț constă în multiple generații de fisiuni care se induc una pe alta.

Coeficientul de multiplicare reprezintă raportul dintre numărul de neutroni aparținând la două genenrații succesive.

k equals fraction numerator n u m ă r space d e space n e u t r o n i space d i n space g e n e r a ț i a space k over denominator n u m ă r space d e space n e u t r o n i space d i n space g e n e r a ț i a space k minus 1 end fraction

Un coeficient de multiplicare mai mic decât unitatea înseamnă o reacție subcritică ce se stinge. Un coeficient de multiplicare egal cu unitatea înseamnă o reacție critică ce se autoîntreține staționar. Un coeficient de multiplicare mai mare decât unitatea însemană o reacție supracritică ce se autoîntreține exploziv.

Coeficientul de multiplicare depinde de numărul mediu de neutroni produși pe generație, de fracția de neutroni lenți, de fracțiile de neutroni care evadează și care sunt absorbiți.

Fracția de neutroni lenți poate fi controlată cu ajutorul moderatorului, iar fracția de neutroni care evadează cu ajutorul reflectorului.

 

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă lecții online sub formă de filme și teste. Testele conțin execiții și probleme rezolvate complet. În prezent acoperim materiile Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Am urmărit să venim și în ajutorul profesorilor și părinților, mai ales a celor din mediul rural, prin oferirea posibilității de evaluare automată a performanței elevilor care sunt grupați în interiorul platformei sub formă de clase virtuale. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică ca să fie mai ușor înțeleasă. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere