Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Dioda varicap. Redresarea curentului alternativ. Tranzistorul cu efect de câmp.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Dioda varicap. Redresarea curentului alternativ. Tranzistorul cu efect de câmp. Descarcă PDF

Dioda varicap

Dioda varicap este o diodă polarizată invers în care zona de trecere din jurul joncțiunii PN se comportă ca un condensator cu capacitate electrică variabilă. Acest lucru este posibil deoarece zona de trecere este formată din două straturi încărcate electric cu sarcini electrice opuse (ionii ce apar în cei doi semiconductori). Modificând tensiunea inversă aplicată diodei se modifică grosimea zonei de trecere, deci se modifică capacitatea electrică a diodei.

Redresarea curentului alternativ

Dioda este utilizată la redresarea curentului electric alternativ deoarece la tensiuni electrice obișnuite se comportă ca o poartă cu sens unic, permițând trecerea curentului electric într-un singur sens.

În redresorul prezentat mai sus, diodele vor conduce alternativ în funcție de polarizarea secundarului transformatorului, iar curentul va trece tot timpul prin rezistență.

Tranzistorul cu efect de câmp

Tranzistorul cu efect de câmp este un tranzistor cu conducție de tip N pe traseul sursă - canal - drenă, unde conducția electrică a canalului este modificată de câmpul electric dintre grilă și substrat.

Curentul electric prin tranzistor este dat de tensiunea electromotoare E, dar este controlat de tensiunea electromotoare a grilei.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri