Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Integrabilitatea unei funcţii pe un interval [a,b]

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Integrabilitatea unei funcţii pe un interval [a,b] Descarcă PDF

Definiţii.
  • O funcţie f:\left [ a,b \right ]\rightarrow \mathbb{R} se numeşte funcţie integrabilă Riemann pe intervalul [a,b] dacă există un număr real I astfel încât pentru orice şir de diviziuni \left ( \Delta _{n} \right ) ale intervalului [a,b], cu \lim_{n\rightarrow \infty }\left \| \Delta _{n} \right \|= 0 şi orice şir de puncte intermediare \left ( \xi _{n} \right ), şirul de sume Riemann corespunzător \sigma _{\Delta _{n}}\left ( f,\xi _{n} \right ) este convergent către I.
  • Numărul I se numeşte integrala funcţiei f pe intervalul [a,b] sau integrala definită şi se notează \int_{a}^{b}f(x)dx.
Proprietate. Orice funcţie integrabilă pe intervalul  [a,b] este mărginită.
Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri