Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Legile efectului fotoelectric. Eşecul modelului ondulatoriu.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Legile efectului fotoelectric. Descarcă PDF

Legile efectului fotoelectric

Efectul fotoelectric este fenomenul de emisie de elctroni de către un metal sub acțiunea radiației electromagnetice.

Efectul a fost studiat cu ajutorul unui dispozitiv special construit, măsurându-se curentul produs de fotoelectroni sub influența tensiunii electrice variabile la diferite fluxuri și frecvențe ale radiației electromagnetice incidente.

Au fost determinate patru legi ale efectului fotoelectric:

Legea I: Atunci când frecvența radiației electromagnetice este constantă, intensitatea fotocurentului de saturație Is este proporțională cu fluxul al radiațiilor electromagneitce incidente.

Legea a II-a: Energia cinetică maximă a fotoelectronilor este proporțională cu frecvența radiației electromagnetice incidente și nu depinde de fluxul ei.

Energia cinetică maximă a fotoelectronilor este determinată cu ajutorul tensiunii de stopare:

E subscript c space m a x end subscript equals e U subscript s

Legea a III-a: Efectul fotoelectric se produce doar dacă frecvența radiației electromagnetice incidente este mai mare sau cel puțin egală cu o frecvența de prag caracteristică metalului.

Legea a IV-a: Efectul fotoelectric este practic instantaneu.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri