Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Legile efectului fotoelectric. Eşecul modelului ondulatoriu.

7 voturi 829 vizionari
Puncte: 10

Legile efectului fotoelectric.Ascunde teorie X

Legile efectului fotoelectric

Efectul fotoelectric este fenomenul de emisie de elctroni de către un metal sub acțiunea radiației electromagnetice.

Efectul a fost studiat cu ajutorul unui dispozitiv special construit, măsurându-se curentul produs de fotoelectroni sub influența tensiunii electrice variabile la diferite fluxuri și frecvențe ale radiației electromagnetice incidente.

Au fost determinate patru legi ale efectului fotoelectric:

Legea I: Atunci când frecvența radiației electromagnetice este constantă, intensitatea fotocurentului de saturație Is este proporțională cu fluxul al radiațiilor electromagneitce incidente.

Legea a II-a: Energia cinetică maximă a fotoelectronilor este proporțională cu frecvența radiației electromagnetice incidente și nu depinde de fluxul ei.

Energia cinetică maximă a fotoelectronilor este determinată cu ajutorul tensiunii de stopare:

E subscript c space m a x end subscript equals e U subscript s

Legea a III-a: Efectul fotoelectric se produce doar dacă frecvența radiației electromagnetice incidente este mai mare sau cel puțin egală cu o frecvența de prag caracteristică metalului.

Legea a IV-a: Efectul fotoelectric este practic instantaneu.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă filme și teste cu indicații ce conțin rezolvare completă, pe pași, la materiile esențiale Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Lecții-Virtuale își propune să faciliteze accesul la conținut educațional de calitate, oferind în același timp feed-back asupra performanței. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Unii dintre noi lucrează din țară în timp ce alții lucrează din străinătate. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare pentru viitoarea carieră şi în viaţă. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere