Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Măsurători electrice.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Masurători electrice Descarcă PDF

Șuntul ampermetrului

Pentru a mări domeniul de măsurare al unui ampermetru se legă în paralel cu acesta un rezistor numit șuntul ampermetrului.

Dacă dorim să mărim domeniul de măsură al unui ampermetru de n ori atunci rezistența șuntului trebuie să aibă o valoare dată de relația:

R subscript s equals fraction numerator R subscript A over denominator n minus 1 end fraction

Rezistența adițională a voltmetrului

Pentru a mări domeniul de măsurare al unui voltmetru se leagă în serie cu acesta un rezistor numit rezistență adițională.

Dacă dorim să mărim domeniul de măsurare al voltmetrului de n ori atunci rezistența adițională trebuie să aibă o valoare dată de relația:

R subscript A equals open parentheses n minus 1 close parentheses R subscript V

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri